Valpas
tilintarkastaja

Taloyhtiön tilintarkastus

Olen tarkastanut vuosien saatossa useita satoja asunto-osakeyhtiöitä ja ollut ratkomassa niihin liittyviä pulmatilanteita. Hyvin hoidetulla taloyhtiön tilintarkastuksella virheet havaitaan ajoissa ja vältetään niiden kasaantuminen. Näin valvotaan osakkeenomistajien etua ja säästetään isännöitsijän aikaa ja hermoja.

Isännöintitoimistoille suunniteltuun tilintarkastuspakettiin sisältyy aineistojen nouto ja palautus, varsinainen tilintarkastus, havaituista virheistä informoiminen sekä raportointi.

Palvelupaketti isännöintitoimistoille ja asunto-osakeyhtiöille

  • Aineiston nouto joustavasti isännöintitoimiston aukioloaikojen mukaan. 
  • Havaitut virheet informoidaan selkeästi isännöitsijälle, jotta korjaukset ehditään tekemään ennen yhtiökokouskutsujen lähettämistä.
  • Raportointi lähtökohtaisesti tilintarkastuskertomuksen muodossa sekä tarvittaessa hallitukselle.
  • Aineistojen palautus joustavasti isännöintitoimiston aukioloaikojen mukaan. Noudot ja palautukset hoidetaan esimerkiksi sovitusti tiettynä viikonpäivänä.

Mitä taloyhtiön tilintarkastus maksaa?

Taloyhtiön tilintarkastuksen maksaa yleensä noin 300-400 euroa + alv. 24 %. Mikäli yhtiössä on laajoja korjaushankkeita, peritään useita vastikkeita ja tilikauden aikana tapahtuu paljon lainaosuussuorituksia, voi palkkio tällöin olla vähän suurempi. Jos taas kyseessä erityisen pieni ja selkeä yhtiö, voi palkkio olla myös alhaisempi. Kysy tarjous!

Ota yhteyttä