Valpas
tilintarkastaja

Taloyhtiön tilintarkastus

Olen tarkastanut vuosien saatossa useita satoja asunto-osakeyhtiöitä ja ollut ratkomassa niihin liittyviä pulmatilanteita. Hyvin hoidetulla taloyhtiön tilintarkastuksella virheet havaitaan ajoissa ja vältetään niiden kasaantuminen. Näin valvotaan osakkeenomistajien etua ja säästetään isännöitsijän aikaa ja hermoja.

Isännöintitoimistoille suunniteltuun tilintarkastuspakettiin sisältyy aineistojen nouto ja palautus, varsinainen tilintarkastus, havaituista virheistä informoiminen sekä raportointi.

Palvelupaketti isännöintitoimistoille ja asunto-osakeyhtiöille

  • Aineiston nouto joustavasti isännöintitoimiston aukioloaikojen mukaan. 
  • Havaitut virheet informoidaan selkeästi isännöitsijälle, jotta korjaukset ehditään tekemään ennen yhtiökokouskutsujen lähettämistä.
  • Raportointi lähtökohtaisesti tilintarkastuskertomuksen muodossa sekä tarvittaessa hallitukselle.
  • Aineistojen palautus joustavasti isännöintitoimiston aukioloaikojen mukaan. Noudot ja palautukset hoidetaan esimerkiksi sovitusti tiettynä viikonpäivänä.

Mitä taloyhtiön tilintarkastus maksaa?

Tilintarkastuksen hinta on pääsääntöisesti noin 400-600 euroa + alv, riippuen hieman yhtiön koosta ja toisaalta myös kirjanpidon selkeydestä. Mikäli yhtiössä on laajoja korjaushankkeita, peritään useita vastikkeita ja tilikauden aikana tapahtuu paljon hanke-/lainaosuussuorituksia, saattaa palkkio tällöin olla poikkeuksellisesti vähän suurempi. Kysy tarjous!